3 tips – Vardagsrumsmattor

Det finns alla möjliga typer av mattor att välja mellan och alla fyller de en mycket viktig funktion. Det finns både fyrkantiga, runda, tjocka eller tunna mattor att välja mellan och på bara ett litet kick kan en matta snabbt förändra hela känslan i ditt hem. Vi använder mattor i allt från kök till sovrum, men vanligast är troligtvis vardagsrumsmattan. Med en fin och skön vardagsrumsmatta blir rummet mycket hemtrevligare och dessutom fungerar mattor utmärkt att använda som rumsavdelare.

  • Välj rätt storlek på din vardagsrumsmatta. En för stor eller för liten matta kan skapa obalans i rummet. Försök tänka som så att hela soffgruppen, inklusive eventuellt soffbord, ska kunna få plats på vardagsrumsmattan utan problem.
  • Låt mattan vara rummets mittpunkt, t.ex. genom att välja en matta som verkligen sticker ut ur mängden. Ofta låter vi möbler som soffan göra det jobbet, men mattan tar upp ett mycket större utrymme och ger därför en mer drastisk förändring.
  • Våga testa en matta med en lite annorlunda form. Nu är det verkligen hetare än någonsin med mattor i olika former. En matta med mjukare eller runda kanter gör rummet mycket mysigare och skapar kontraster mot de kantigare möblerna.

Hos nylandersmattor.se kan du hitta mängder med vackra och häftiga mattor som passar perfekt till alla typer av vardagsrum. Det stora utbudet gör det möjligt för dig att hitta en matta som inte bara passar din personlighet, utan en som även skapar stor förändring i ditt hem. Vill du ha en drastisk förändring väljer du en med starka färger eller iögonfallande mönster och letar du efter en mer diskret förändring väljer du milda och harmoniska färger. Många vardagsrumsmattor är tillverkade i material som gör dem enkla att hålla rena, så att du kan förlänga livstiden på mattan så mycket som möjligt.