6 budgettips för festdukningen

Att skapa en fin festdukning kan kännas svårt om man har en liten budget att anpassa sig efter. Ett mycket vanligt missförstånd är att festdukningar kräver kristallglas, finporslin och sidenservetter för att göra ett gott intryck. Så är inte fallet. Du kan med en riktigt snäv budget få till en festdukning som tagen ur ett inredningsmagasin. Läs våra bästa tips!

1. Släpp in naturen – Använd dig av naturen när du skapar en festdukning. Är det sommar finns vilda blommor tillgängliga och under vinter kan du använda äpplen, kottar och granris.

2. Låt maten vara dekorationen – Genom att låta maten vara en del av dekorationen kan dina gäster börja äta redan när de slår sig ner vid bordet. Välj mat som är dekorativ att titta på och som tål att stå ute i rummet.

3. Meny – Med en liten handskriven meny vid varje tallrik blir spänningen större. Du får dessutom till den där restaurangkänslan.

4. Snygga servetter – Tråkiga pappersservetter är sällan något man vill ha till en festdukning eller bjudning av större slag. Har du en liten budget kan servetter i naturmaterial vara passande. Hämta tips på vikningar från nätet.

5. Dubbla tallrikar – Duka aldrig med ensamma tallrikar. Se till så att du har en större tallrik och en mindre ovanpå. Stil ska det vara!

6. Bordsplaceringar – Vill du få till en riktigt lyxig känsla så satsa på namnskyltar vid varje sittplats. Du kan göra skyltarna själv eller t.ex. beställa online.

Det krävs sällan mycket för att få till en dukning som ser betydligt dyrare ut än vad den egentligen är. Använd dig av föremål och saker som du har runt omkring dig och satsa på så naturliga material som möjligt. Små knep som namnskyltar eller handskrivna menyer gör att du får till den rätta känslan och dessutom kommer din festdukning att kännas mer genomtänkt. Lycka till!